Uitlijnen

De Sondert 10a, 5928 RV Venlo

Uitlijnen

Uitlijnen bij James Autoservice Camps

Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Tijdens het uitlijnen worden de banden van uw auto weer loodrecht op de weg gezet. Het is van groot belang dat de banden goed zijn uitgelijnd.

 

Als de wielstand veranderd is treden er klachten op in verband met de koersstabiliteit van de auto. U kunt merken dat de auto naar één kant trekt of dat de auto niet koersvast is. Ook kan het zijn dat de auto te zwaar of juist te licht stuurt. Als dit het geval is, dan is het belangrijk naar de uitlijning van de banden te kijken. Hierdoor kunt u namelijk een stuk veiliger de weg op en rijdt uw auto een stuk prettiger. Maar ook zullen de banden minder snel slijten wanneer ze goed uitgelijnd zijn. Tevens zal het brandstofverbruik lager komen te liggen.

 

Wanneer moet een auto uitgelijnd worden?
Omdat het juist uitlijnen van de auto tevens bijdraagt aan de rijveiligheid zijn er naast bij het vervangen van de banden meerdere momenten te benoemen waarop het verstandig om de uitlijning van de auto te laten controleren.

 

  • Wanneer de auto niet uit zichzelf rechtuit rijdt.
  • Wanneer één van de wielen een serieuze aanvaring heeft gehad met een stoeprand of een ander obstakel.
  • Wanneer er reparatiewerkzaamheden zijn verricht aan de wielophanging van de auto.
  • Het stuur scheef staat als je rechtuit rijdt.
  • De auto een kant op trekt, waardoor steeds bijgestuurd moet worden om rechtuit te blijven rijden.
  • De wegstabiliteit slecht is. En de auto snel neigt van richting te veranderen bij oneffenheden op de weg.
  • Als het stuur niet vanzelf terugkeert in de middenstand na het nemen van een bocht.

 

Wanneer u op dergelijke momenten het laten controleren op uitlijning achterwege laat, kan dit vroeg of laat resulteren in het schuin afslijten van de banden. Banden worden hierdoor onbruikbaar en zullen dan ook vervangen moeten worden.

 

Uitlijning als specialisme
Het goed uitlijnen van banden is een specialisme dat echt in een garage moet gebeuren. Hierbij wordt gezorgd dat de banden weer precies recht op de weg staan. Dat is erg belangrijk, want een afwijking van slechts een paar millimeter kan al voor een behoorlijk gevaarlijke invloed op het rijden zorgen.
Bij James Autoservice Camps hebben wij moderne elektronische uitlijnapparatuur in huis. Plus natuurlijk de noodzakelijke kennis!

Dit vinden onze klanten